Deep Democracy, the Lewis method level 1

Wil je alle meningen naar boven krijgen? Besluiten nemen waaraan iedereen zich kan verbinden? Met meer betrokkenheid vergaderen? Wil je leren omgaan met een grote diversiteit aan meningen in een groep? Of wil je op een andere manier kijken naar wat er leeft in de groep, zien welke spanningen en conflicten er spelen?

 

Deep Democracy Level 1

Deep Democracy biedt hiervoor de handvatten. In de training Deep Democracy Level 1 (van 4) krijg je de theorie en gespreksmodellen. Door oefening en ervaring leer je deze direct door te voeren in werk- én privésituaties.

Tijdens deze tweedaagse training wordt de methode Deep Democracy in zijn geheel geïntroduceerd. Je leert de basisprincipes en een aantal krachtige tools om de Lewis methode van Deep Democracy zelf toe te passen. We focussen op hoe je bij besluitvorming het minderheidsbelang in kunt brengen en benutten. En we geven inzicht in de werking van rationele en emotionele patronen in een groep.

Voor wie is Deep Democracy relevant?

Deep Democracy is een (gespreks)methode voor iedereen die werkt met groepen; van het voeren van tweegesprekken tot werken met grote groepen. Denk hierbij onder andere aan leiders, managers, procesbegeleiders, docenten, (gespreks)facilitatoren, teamleiders en trainers.

Inhoud van de training

De deelnemers maken kennis met fundamentele theorie en direct bruikbaar diagnostische modellen en technieken;

  • check-in & check-out;
  • gedrag van de ‘terroristenlijn’ herkennen in een groep;
  • toepassen van de stappen van Deep Democracy;
  • methodieken om conversaties te voeren zoals het gesprek op voeten en pijlen gooien;
  • roltheorie;
  • het belang en de rol van neutraliteit.

Vooropleiding en niveau

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het volgen van de trainingen in de diverse levels vindt wel in volgorde plaats. Je kunt geen levels overslaan.

Praktische informatie

Data en aanmelden 

Er staat momenteel geen Deep Democracy Level 1 training gepland. Stuur een e-mail naar Hanneke van Keijsteren om op de hoogte gebracht te worden zodra nieuwe trainingen gepland worden.

Trainer
Hanneke van Keijsteren

Kosten van deze 2-daagste training
€785,00 exclusief BTW. 

Certificaat
Na deze training ontvang je een certificaat van de internationale Lewis Deep Democracy community. Met dit certificaat krijg je overal ter wereld toegang tot een Level 2 training.

Deep democracy training