• Home
  • Adviesbureau sociale vraagstukken

Adviesbureau sociale vraagstukken

Bij Spectrum staan we graag voor gemeenten en organisaties klaar als adviesbureau voor sociale vraagstukken. Heb jij een idee voor de wijk of buurt en kun je daar advies bij gebruiken? Spectrum denkt graag met je mee. Neem contact met ons op! 

Wij geloven dat we sociale vraagstukken het beste kunnen invullen als mensen meedoen, meedenken en meebeslissen. En daarvoor bieden wij de juiste ondersteuning. Daarin denken we breed, geen vraag is ons te gek. Als adviesbureau voor sociale vraagstukken zoeken we naar de juiste oplossing. En door jarenlange ervaring weten we dat die er altijd is, hoe complex iets in eerste instantie ook lijkt!

Advies over sociale vraagstukken

Wat het thema van je sociale vraagstuk ook is, wij denken graag met je mee. Zo kunnen we maatschappelijke organisaties en gemeenten in Gelderland helpen bij het uitdenken van nieuwe methodes voor sociale participatie in de breedste zin van het woord. Vaak gaat het om vraagstukken die voortkomen uit een bepaalde sociale complexiteit, bijvoorbeeld op het gebied van jeugdparticipatie, cultuurverschillen, leefbaarheid en duurzaamheid. 

Adviesbureau participatie en leefbaarheid

Veel terugkomende thema’s bij ons adviesbureau voor sociale vraagstukken zijn participatie en leefbaarheid. Denk aan plannen van de gemeente, waarvoor men bewoners graag enthousiast wil krijgen. Wijkactivering, formeel en informeel netwerken, manieren zoeken om samen beslissingen te nemen en te experimenteren, op al deze gebieden geven wij advies. Tevens behoort het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek tot onze specialiteiten. 

Advies sociale vraagstuk duurzaamheid

Als gemeente of organisatie de bewoners meer ondersteuning bieden op het gebied van duurzaamheid? Sociale vraagstukken over armoede, energietransitie en coaching kunnen bijvoorbeeld aangekaart worden tijdens een wijkconferentie. Vertrouwen, samenwerking en veiligheid hebben steeds de focus. Wij helpen met plannen en geven tips over hoe bepaalde doelen het beste behaald kunnen worden, een goede uitkomst voor iedere partij.  

Adviesbureau voor sociale vraagstukken? Spectrum!

Van wijkconferenties tot het adviseren van welzijnsteam en mantelzorgers, maar ook het verbinden van thema’s als jeugd & jongeren, participatie, duurzaamheid, leefbaarheid en maatschappelijk vastgoed, daarvoor kun je als gemeente of sociale organisatie bij ons terecht. We staan voor je klaar als adviesbureau bij sociale vraagstukken in Gelderland!