Global Goals Gemeente worden: Samen voor een duurzame wereld!

Als Global Goals Gemeente (in spe) kies je ervoor om het verschil te maken. Door mondiale doelen om te zetten in lokale acties. Spectrum gaat deze uitdaging samen met jullie aan. Onze aanpak is gericht op het begrijpen van de specifieke behoeften en kansen in jouw gemeente. Samen onderzoeken we waar de Global Goals het beste tot hun recht komen en hoe je deze vertaalt naar concrete acties. We geloven in een brede aanpak waarbij we de samenleving actief betrekken bij het realiseren van de Global Goals. 

Zelf aan de slag met de Global Goals? Samen met verschillende Global Goals Gemeenten en andere organisaties schreven we een handige aanpak voor startende Global Goals Gemeenten.

Global Goals, SDG's, en Brede Welvaart

Voor Spectrum zijn de SDG’s geen gelikt marketingtrucje maar een praktische leidraad voor positieve verandering. Want of we nu praten over Brede Welvaart of de Global Goals, bij ons staan duurzame oplossingen altijd centraal. We benaderen elk vraagstuk met een integrale en participatieve instelling en kunnen daarbij de SDG’s integreren in elk aspect van onze werkwijze. Van onderzoeken tot adviseren, implementeren en faciliteren: we zijn betrokken bij het hele proces. 

De Sustainable Development Goals (SDG's) vormen de blauwdruk voor een betere wereld: eerlijker en duurzamer. Ze bieden een kader en een gezamenlijke taal om integraal met elkaar te werken aan grote thema’s. Bij Spectrum zijn we gewend om integraal te werken. Daarom omarmen we de SDG's. Spectrum staat klaar om samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemingen en gemeentes aan deze doelen te werken. Of je de SDG’s nou als kompas voor de toekomst wilt gebruiken of als aanvulling op je manier van werken. 

Samen voor duurzame verandering

We begrijpen de complexiteit van duurzaamheid en weten hoe je de SDG’s kunt vertalen naar lokale actieplannen. We ondersteunen bij de implementatie van participatiebeleid, zoals in de omgevingswet en -visie, en dragen bij aan de organisatie van klimaatgesprekken om duurzame verandering in de samenleving te stimuleren.  

Bij Spectrum streven we naar tastbare resultaten en praktische stappen voor een duurzame toekomst. We gaan graag met je in gesprek over waar we elkaar mee kunnen helpen! Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Spectrum jou kan ondersteunen. 

Bekijk het SDG stappenplan voor gemeenten