Heb jij een mooi initiatief en ben je op zoek naar financiële middelen? Of wil je advies over hoe het aan te pakken? Tijdens het Zomercongres op 20 juni is er de mogelijkheid om te speeddaten met verschillende fondsen, subsidieverstrekkers en organisaties!

De tijd is beperkt, dus meld je vooraf aan voor een plekje. Dat kan door een e-mail te sturen met daarin een korte beschrijving van je initiatief, eventueel waar je geld voor wilt aanvragen en met welke organisatie je wilt speeddaten.

Meld je daarnaast even aan voor het congres zelf, via deze pagina.

Speeddaten is mogelijk met:

VSBfonds = vol!
Een samenleving is pas echt succesvol als iedereen meedoet. Als iedere deelnemer zich onderdeel voelt van een groter geheel, een eigen plek heeft en erkenning krijgt. En als iedereen zich kan ontwikkelen en een bijdrage kan leveren. VSBfonds verleent financiële steun aan projecten die zo’n samenleving dichterbij brengen. Voor je een aanvraag bij een fonds doet, is het belangrijk om te kijken of jouw initiatief binnen de criteria van het fonds past. 

Stichting DOEN = vol!
Stichting DOEN financiert Nieuwe Ontmoetingsplekken. Binnen dit programma financieren zij creatieve, verrassende en ondernemende bewonersinitiatieven door heel Nederland. Tijdens de speeddate kun je bespreken of jouw initiatief voor financiering in aanmerking komt, geven we tips hoe je jouw prille idee verder kan ontwikkelen en kunnen we je mogelijk aan een ander initiatief koppelen. 

LSA bewoners 
Het LSA is een sterk landelijk netwerk van actieve bewonersgroepen, zoals bewonersorganisaties, buurthuizen in zelfbeheer, BewonersBedrijven en coöperaties. Ze zorgen er samen voor dat bewonersorganisaties, -coöperaties, BewonersBedrijven en zelfstandige buurthuizen sterker en slimmer worden. Zodat zij hun buurten leuker en krachtiger kunnen maken. Ze doen dat bijvoorbeeld door te helpen met ideeen over het overnemen taken van de en vastgoed van gemeente, community building in de wijk en het opzetten van een bewonersbedrijf. 

Subsidie Leefbaarheid provincie Gelderland 
Heb je samen met minimaal 4 andere bewoners een plan om je eigen buurt of wijk te verbeteren? En leidt dat tot gezamenlijke activiteiten? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een subsidie van maximaal 75% van de kosten van het plan. Het subsidiebedrag ligt tussen €10.000 en €25.000. Zo willen we je leefomgeving beter laten aansluiten bij je wensen én de verbondenheid tussen mensen versterken. 

Leefbaarheidsalliantie
Heb je professionele ondersteuning nodig bij het opstellen of uitvoeren van je plannen of kun je hulp gebruiken in de samenwerking met anderen? Dan staat de Leefbaarheidsalliantie Gelderland voor je klaar: vier door de provincie gesubsidieerde organisaties die initiatieven van actieve bewoners of sociale ondernemingen ondersteunen. Hun ondersteuning is voor jou kosteloos. 

Wetenschapswinkel WUR
Actiegroepen, stichtingen, verenigingen of belangengroepen die een onderzoeksvraag kunnen speeddaten naar de Wetenschapswinkel. Deze voert namelijk onderzoek uit voor deze groepen omdat ze onvoldoende (financiële) middelen hebben om zelf onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar de haalbaarheid van een plan of om antwoord te vinden op een specifieke vraag.

Interesse in een speeddate? Schrijf je in door ons te mailen.
Wil je (daarnaast) bij het congres zijn? Meld je hier aan!

Klik hier om terug te gaan naar de congrespagina