Heb jij een mooi initiatief en ben je op zoek naar financiële middelen? Of advies over hoe het aan te pakken? Tijdens het zomercongres van Spectrum op 6 juli is er tussen 15.00 en 16.00 uur de mogelijkheid om te speeddaten met verschillende fondsen, subsidieverstrekkers en organisaties!

De tijd is beperkt, dus meld je vooraf aan voor een plekje. Dat kan door een e-mail te sturen (met als onderwerp: aanmelding speeddate) met daarin een korte beschrijving van je initiatief, eventueel waar je geld voor wilt aanvragen en met welke organisatie je wilt speeddaten.

Meld je daarnaast even aan voor het congres zelf, via deze pagina.

Speeddaten is mogelijk met:

VSBfonds
Een samenleving is pas echt succesvol als iedereen meedoet. Als iedere deelnemer zich onderdeel voelt van een groter geheel, een eigen plek heeft en erkenning krijgt. En als iedereen zich kan ontwikkelen en een bijdrage kan leveren. VSBfonds verleent financiële steun aan projecten die zo’n samenleving dichterbij brengen. Voor je een aanvraag bij een fonds doet, is het belangrijk om te kijken of jouw initiatief binnen de criteria van het fonds past. 

IGNITE Award
De IGNITE Award is een startersprijs voor sociale ondernemingen in Gelderland opgezet door het Anton Jurgensfonds (AJF). Deelnemers maken kans op professionele begeleiding tijdens een intensief coachingstraject (in het najaar) en een investeringsbedrag van €100.000 tijdens de finale op 30 november 2017. De inschrijving staat open van 1 t/m 28 september en verloopt via IGNITEaward.nl.

KNHM
Advies nodig bij het verbeteren, vernieuwen of mooier maken van jouw idee? Wij staan voor je klaar. KNHM is een adviseursnetwerk dat bestaat uit vrijwilligers en Arcadis-medewerkers. Samen zitten we aan tafel bij burgers en sociale ondernemingen en geven kosteloos kennis, inspiratie en toegang tot ons netwerk. 

Stichting DOEN
Stichting DOEN financiert Nieuwe ontmoetingsplekken. Binnen dit programma financieren zij creatieve, verrassende en ondernemende bewonersinitiatieven door heel Nederland. Tijdens de speeddate kunnen jullie kijken of jouw initiatief voor financiering in aanmerking komt, geven we tips hoe je jouw prille idee verder kan ontwikkelen en kunnen we je mogelijk aan een ander initiatief koppelen. 

Pak An
Pak An ondersteunt creatieve en innovatieve projecten die de leefbaarheid in de Achterhoek verbeteren. Elk kwartaal komen gemiddeld 40 aanvragen binnen die worden beoordeeld op originaliteit en haalbaarheid. Binnen 6 weken hoor je of je aanvraag voor een microkrediet of een coach wordt toegekend. Terugbetalen van het microkrediet mag op je eigen tempo en zonder rente, zodat je alle ruimte krijgt om jouw goede idee te ontwikkelen. Met de terugbetaalde leningen kunnen weer andere projecten ondersteund kunnen worden. 

Subsidie Leefbaarheid provincie Gelderland 
Heb je samen met minimaal 4 andere bewoners een plan om je eigen buurt of wijk te verbeteren? En leidt dat tot gezamenlijke activiteiten? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een subsidie van maximaal 75% van de kosten van het plan. Het subsidiebedrag ligt tussen €10.000 en €25.000. Zo willen we je leefomgeving beter laten aansluiten bij je wensen én de verbondenheid tussen mensen versterken. 

Leefbaarheidsalliantie
Heb je professionele ondersteuning nodig bij het opstellen of uitvoeren van je plannen of kun je hulp gebruiken in de samenwerking met anderen? Dan staat de Leefbaarheidsalliantie Gelderland voor je klaar: vier door de provincie gesubsidieerde organisaties die initiatieven van actieve bewoners of sociale ondernemingen ondersteunen. Hun ondersteuning is voor jou kosteloos. 

Interesse in een speeddate? Schrijf je in door ons te mailen.
Wil je (daarnaast) bij het congres zijn? Meld je hier aan!