Met een traineeship je eigen plek veroveren

Wat kun je doen om meer jongeren bij bepaalde uitdagingen te betrekken? Het antwoord van Spectrum is even simpel als ingewikkeld: ga de samenwerking met jongeren aan! Betrek hen en zie ze als een volwaardige gesprekspartner. En de volgende stap is dat we dat dan ook intern doen. Want ons motto ‘écht voor iedereen’ geldt natuurlijk ook voor onze starters.

Als young professional of stagiair(e) kom je bij Spectrum in een warm bad terecht. Wél een bad dat gevuld is met ervaren collega’s en senior adviseurs. Durf dan eens je ruimte te pakken en je niet geïntimideerd te voelen door al die ervaringen en sterke persoonlijkheden. Niet voor iedere starter even makkelijk. Soms voel je je onzeker over je eigen kennis en kunnen.

Collega Maaike en oud-collega Carlo zagen dit gebeuren bij onze jonge adviseurs en nieuwe collega’s. Daarom bedachten ze een experiment: het Spectrum Traineeship. Het programma is gebaseerd op onze MDT Jong & Meer trainingen. We bespreken elke twee weken thema’s zoals de ideale organisatie, de kritische kwaliteiten en je levenslijn. Dan vraagt het lef om kwetsbaar te zijn en het is dus wel wat meer dan ochtendjes koffie leuten.

Wat een rustgevend succes! Dit structurele moment om met elkaar ervaringen in het werk te delen en elkaar beter te leren kennen, resulteerde erin om ons plekje binnen Spectrum te vinden. Niet alleen meer binding met Spectrum en je collega’s. Het Traineeship draagt bij aan je gewaardeerd, gezien en zelfverzekerder in je werk te voelen.

Het experiment is geslaagd te noemen en krijgt een plek in de 'onboarding' van startende collega's en stagiairs. We spelen beter in op wat jonge adviseurs nodig hebben en helpen iedereen om zich thuis te voelen.