Zomercongres 2021: klein verzet, groot geluk was een feest van ontmoeting

Een bezoeker van het Zomercongres zei: “Wat ik zo mooi vind aan vandaag is zien dat je het niet alleen doet. Dat er op veel meer plekken dezelfde dingen gebeuren. Dat motiveert. En het is ook echt kwalitatief netwerken.”

Dat is het Zomercongres ten voeten uit: ontmoeten, ervaringen en informatie delen, relaties leggen, in gesprek raken met andere initiatieven. En opnieuw ontdekken hoeveel mensen er zijn die (ook) hun ziel en zaligheid inzetten om de leefbaarheid van hun omgeving te verbeteren. 

Na drie edities is het congres Klein verzet, groot geluk voor velen een begrip geworden. Het is dé plek waar mensen, ideeën en kennis bij elkaar komen. Kleine initiatieven van inwoners, die bij elkaar opgeteld enorm veel betekenen voor de leefbaarheid van onze omgeving. Die energie bij elkaar brengen is de kern van het Zomercongres. Alles over het volgende Zomercongres vind je op www.zomercongres.nl.

Wat het Zomercongres geeft

Het Zomercongres is interessant voor bewonersinitiatieven, maar ook voor de organisaties die met hen zaken doen. Een medewerker van het Oranje Fonds kijkt terug op de dag: “Op dit congres spreek ik altijd mensen die ik nog nooit gesproken heb. Ik ontmoet nieuwe mensen en hoor over nieuwe ideeën die er spelen. Dat vind ik voor ons als fonds de toegevoegde waarde van de Leefbaarheidsalliantie. De alliantie brengt lokale initiatieven hier bij elkaar.”

Al dat klein verzet maakt ons, Spectrummers, gelukkig. We beschouwen het als een voorrecht dat we zo'n evenement met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland mogelijk mogen maken. En we zagen hoe het de bezoekers goed deed om elkaar weer live te ontmoeten. Sprekers en deelnemers geven ons een bulk aan inspiratie en ideeën om ons werk nóg beter te doen.

Bekijk hieronder de aftermovie van het Zomercongres 2021.