Op de Waarmaakmarkt laten ruim 25 bewonersinitiatieven zien hoe zij hebben gepionierd in hún leefomgeving. Wat waren successen en waar liepen zij tegen aan? En hoe kan jij zelf zo’n initiatief opstarten, of vanuit je professie (beter) ondersteunen? 

Drie voorbeelden van initiatieven die te bezoeken zijn op de Waarmaakmarkt: 

In de Golden Oldies Shop in Arnhem kun je spulletjes kopen die (live) door ouderen gemaakt worden. Maar je kunt er ook terecht voor levensadvies, een workshop breien en een lekker bakje koffie.

De Blauwe Tomaat verkoopt voedsel dat er net iets anders uit ziet dan je gewend bent, maar minstens zo lekker is. De verkoop wordt onder andere gedaan door mensen die willen integreren in de Nederlandse cultuur, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of vrijwilligerswerk willen doen.

Bij @Robert’s ontmoeten jongeren van tussen de 12 en 16 jaar elkaar in een positieve omgeving, waar ook nog leuke activiteiten worden georganiseerd. Niet alleen gezellig, maar ook met aandacht voor de maatschappij.

Heb je interesse in een tafel of marktkraam op de Waarmaakmarkt, om te laten zien wat jouw initiatief teweegbrengt en om met bezoekers en andere pioniers in gesprek te gaan? Mail ons dan gerust; er zijn nog een paar plekken vrij.

EERSTE HULP BIJ INITIATIEVEN (EHBI)

Dit jaar nieuw op de Waarmaakmarkt: Eerste Hulp Bij Initiatieven. Wil je samen met andere bewoners de verbondenheid vergroten in je wijk of buurt? Bijvoorbeeld via een ontmoetingsplek, activiteiten in het dorpshuis, een moestuin-project of iets heel anders? Dan weet je als geen ander dat er veel komt kijken bij het opstarten van een initiatief en dat je daar vaak wel wat hulp bij kunt gebruiken.

Voor de volgende onderdelen kun je terecht bij de EHBI-stand op de Waarmaakmarkt:

Je initiatief visueel maken 
Hoe leg je op een andere manier dan met woorden uit wat je initiatief inhoudt? Je kunt ter plekke een ontwerp laten maken (getekend of digitaal) om jouw initiatief visueel te maken. Zo kun je voortaan op een beeldende manier uitleggen wat jouw droom is.  

Persbericht schrijven  
Hoe krijg je je initiatief in de krant? Journalist André van der Vlerk geeft advies over het schrijven van een goed persbericht. Heb je al een persbericht liggen? Neem dit gerust mee, dan krijg je ter plekke feedback.  

Social media  
Hoe krijg je aandacht voor je initiatief op social media? Krijg praktische tips over hoe je je pagina's het beste kunt vormgeven en we vertellen je wat de do’s en don’ts zijn bij het plaatsen van berichten. 

Flyer  
Hoe maak je de beste flyer, om meer aandacht voor je initiatief te genereren? We geven je tips en checken ter plekke de door jou meegebrachte flyer. 

Juridisch advies 
Jurist Cathy Sjerps beantwoordt al je juridische vragen. Denk daarbij aan vragen rond het oprichten van een stichting of vereniging, vrijwilligersbeleid en vergoedingen.   

Ontspanningsmassage 
Voor alle vrijwillige uren die je in je initiatief stopt, bieden we je graag een ontspanningsmassage aan als bedankje.  

Speeddaten met fondsen en organisaties 
Ga op een laagdrempelige manier in gesprek met een fonds of organisatie, bijvoorbeeld het Oranje Fonds, VSBfonds of de Provincie Gelderland. Het aantal plaatsen hiervoor is beperkt, dus kijk voor meer informatie en om je vooraf aan te melden op deze pagina

Klik hier om terug te gaan naar de congrespagina