Sociale ontmoetingsplaats Hall of Fame

Graffiti spuiten is bijna altijd illegaal. Maar niet in Ede. Daar vormt een 80 meter lange muur onder de A30 de De Hall of Fame. Het is een sociale ontmoetingsplaats voor de Gelderse graffiti en street-art community. Een creatieve vrijplaats die ontmoeting tussen verschillende generaties en mensen stimuleert. 

De uitdaging 

In de praktijk blijkt dat jonge talenten een grote drempel voelen om mee te doen aan de Hall of Fame. Het zijn vooral mensen met ervaring die gebruik maken van deze vrijplaats. Daarom heeft creatieve broedplaats Astrant een duurzaam en educatief traject bedacht om de creativiteit van jonge talenten te stimuleren. Tien leerlingen krijgen een jaar lang workshops om zich te ontwikkelen. De uitdaging: een kansrijke subsidieaanvraag indienen. 

Onze aanpak 

Als partner in de Leefbaarheidsalliantie adviseert Spectrum inwonersinitiatieven. Daarom konden wij met Astrant meedenken bij het schrijven van een inhoudelijk goed doortimmerde subsidieaanvraag voor het provinciale fonds ‘Verbind je buurt’. Wij zeggen niet hoe het volgens ons moet, maar door onze constant kritische blik kon het team van Astrant zelf aan de slag met het verbeteren van het plan. Natuurlijk geven we tips, bijvoorbeeld hoe je jargon vermijdt. 

Het resultaat

De subsidieaanvraag is gehonoreerd. De eerste legale creatieve vrijplaats voor urban arts van Ede is geopend. De Hall of Fame kan als sociale ontmoetingsplaats uitgroeien tot een plek voor educatie en talentontwikkeling. Waar zowel aankomende als ervaren artiesten zich kunnen uiten.