Club Goud brengt generaties samen

Als je ouder wordt is het soms lastig om je sociale contacten te onderhouden. Je wordt vaak minder mobiel en je onderneemt niet altijd meer zo gemakkelijk iets in je eentje. Bovendien zijn allerlei leuke evenementen vaak niet op ouderen ingericht. Club Goud wil generaties verbinden en zorgen dat ouderen met jongeren samen inspirerende activiteiten kunnen doen.

Activiteiten speciaal voor ouderen

Club Goud organiseert bijzondere activiteiten speciaal voor de oudsten in Nijmegen, in samenwerking met filmhuizen, festivals en andere lokale organisaties. Club Goud past bestaande culturele evenementen uit de stad aan, zodat ze ook geschikt zijn voor wie net wat slechter hoort of niet meer twee uur achter elkaar kan staan. Het gaat om leuke dingen doen, maar het belangrijkste is om mensen van alle leeftijden samen te brengen. Nieuwe vriendschappen beginnen immers altijd met een eerste ontmoeting, dat heeft niks met leeftijd te maken.
Club Goud betrekt zoveel mogelijk (jonge) vrijwilligers bij alle activiteiten en brengt zo de leukste mensen uit verschillende generaties vaker bij elkaar.
Spectrum denkt kritisch mee met Club Goud, brengt kennis en ervaring met de zorgsector in en heeft de netwerkcontacten die Club Goud nodig heeft.
 

Club Goud is een initiatief van ‘Stichting in Samenwerking met’ naar een idee van projectleider Moniek van Daal. Lees hieronder het interview dat Spectrum had met Moniek over haar visie en aanpak. Het werd gepubliceerd in Het Zoet, een magazine waaraan Spectrum bijdraagt. 

Download Artikel Club Goud Download