Wij zijn Spectrum

Samen leven wordt zoveel mooier als iedereen meedoet, meedenkt en meebeslist: inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemingen en gemeentebesturen. Elke partij brengt een ander perspectief in, vertelt een eigen verhaal. Spectrum helpt die werelden bij elkaar te brengen en verschillen te overbruggen. 

Wanneer Spectrum ingeschakeld wordt bij het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk, zetten we de inwoners voorop. Niet omdat zij de waarheid in pacht hebben, maar omdat zij deel zijn van een duurzame oplossing. Wij zorgen dat hun belangen meewegen, zonder belangenbehartiger te zijn. Als onafhankelijke begeleiders weten we uit ervaring dat een duurzame oplossing meestal in het midden ligt. Met onze aanpak helpen wij die oplossing te bereiken. Wij noemen dit werken vanuit de piramide. 

Hoe we dat doen?

Hoe we dat doen kan er op honderd manieren uitzien, want de omstandigheden zijn steeds anders. Maar in de kern zetten we altijd dezelfde stappen. 
1. We verkennen een vraagstuk en stellen vast wie er betrokken moeten zijn. We weten als geen ander hoe je die mensen, organisaties of partijen betrekt.
2. We kiezen een passende aanpak en voeren die uit.
3. Als het klaar is, laten we iets achter om mee verder te gaan. Dat kan tastbaar zijn, zoals een visual met handvatten voor de toekomst en merkbaar: kennis, verbinding, daadkracht.
Zo zorgen wij voor duurzame oplossingen om samen leven mooier te maken.  

Bij Spectrum zijn we net zo divers als onze samenleving. Niet alleen in onze werkwijze, ook in onze organisatie staat de mens centraal. Onze persoonlijke expertise, ervaring, idealen en creativiteit maken ons werk uniek. We maken processen en resultaten visueel inzichtelijk, zoeken inwoners rechtstreeks op in onze buurtbus, gebruiken speelse werkvormen. En als we van een ouderwetse enquête het beste resultaat verwachten? Dan zetten we die in om de meningen te peilen.

Wij zijn Spectrum en dit is ons verhaal; zo maken wij samen leven mooier.
Wat is jouw verhaal en waar kunnen we jou bij helpen?