• Home
  • Bijeenkomst kerkeninventarisatie Montferland

Bijeenkomst kerkeninventarisatie Montferland

Dinsdagavond 8 maart is het zover. We kunnen elkaar in levenden lijve ontmoeten voor een kennisbijeenkomst over de toekomst van de kerken in Montferland. Leren van elkaar is de bedoeling. Daarom organiseren we de bijeenkomst in de kerk van Loil. Die biedt genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en, als daar behoefte aan is, ook wat afstand te houden.

Waarom deze bijeenkomst?
Toen we vorig voorjaar begonnen met de kerkeninventarisatie spraken we met de 13 kerkeigenaren over de uitdagingen en kansen die zij zien.
Er bleek een gemeenschappelijk behoefte te zijn aan het uitwisselen van kennis, informatie over subsidies en leren van anderen. Ook leeft de wens om elkaar beter keren kennen en de onderlinge relaties verbeteren. Daarom is het belangrijk om er op 8 maart bij te zijn.

Voor wie
Deze bijeenkomst is bedoeld voor kerkeigenaren, locatieraden, erfgoedorganisaties, gemeente Montferland en andere betrokkenen bij de kerken in Montferland.

Leren van elkaar
Het mooie van deze locatie is, dat de inwoners van Loil al veel ervaring hebben opgedaan met het herbestemmen van gebouwen. De 1900 inwoners kochten de kerk, de pastorie, en ook de sporthal en het dorpshuis. Ze kunnen veel vertellen over kansen en keuzes, dilemma’s en oplossingen.

Wat kunt u verwachten?
U krijgt een kijkje achter de schermen van de kerk in Loil, de Kerkvernieuwers delen inspiratie voor een ander perspectief op uw kerkgebouw. U ontvangt informatie over subsidies en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. 

Praktische informatie
Het programma start om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.
Locatie is de kerk in Loil. Het adres is Wehlseweg 36 in Loil (Didam).

Aanmelden
Aanmelden is gratis en kan via onderstaand inschrijfformulier. U bent met meerdere mensen welkom vanuit dezelfde kerk, graag wel ieder even apart aanmelden.

Bijeenkomst kerkeninventarisatie Montferland